... Jsem velmi rád, že se s vámi můžu setkat v tomto krásném salesiánském kostele: salesiáni umí dělat krásné věci. Toto je svatyně zasvěcená Panně Marii Pomocnici křesťanů. Víte, že jsem byl pokřtěn ve Farnosti Panny Marie Pomocnice křesťanů v Buenos Aires? Toto označení Panny Marie bylo velmi vzácné pro svatého Jana Boska, Maria Helpim, jak ji zde s láskou vzýváte.

Když v roce 1844 Panna Maria inspirovala dona Boska, aby v Turíně postavil kostel na její počest, dala mu tento příslib: „Zde je můj domov, odsud se bude šířit má sláva“. Panna Maria mu přislíbila, že bude-li mít odvahu začít stavět tuto svatyni, budou následovat velké milosti. A tak se také stalo: kostel byl postaven – je nádherný – a stal se centrem vyzařování evangelia, vzdělávání mladých lidí a charity, stal se místem, které je oporou pro mnohé lidi.

Tato nádherná svatyně, v níž se nacházíme a která je inspirována tímto příběhem, může být pro nás i symbolem, zejména v souvislosti se třemi aspekty naší křesťanské a misijní cesty, jak to zdůraznila svědectví, která jsme si vyslechli: odvaha začít, krása toho, že jsme tady a naděje růstu. ...